3D modelleren en 3D printen

20 februari 2015 – Utrecht

Breid je prototyping skills uit naar de derde dimensie.

Er is inmiddels een variëteit aan tools voor het maken van digitale prototypes, maar die helpen je niet als je voor je ontwerp een fysiek prototype wil maken. In dat geval kan een 3D-printer de oplossing zijn. Deze workshop biedt je de kans om daar ervaring mee op te doen.

workshop-3d-modelleren-en-3d-printen
3D model of Volvo remote control case by timbiddulph.

De workshop laat je op een laagdrempelige manier kennismaken met 3D modelleren en geeft je inzicht in de mogelijkheden en beperkingen van 3D printers. Aan de hand van concrete opdrachten leer je om met SketchUp een 3D model te maken, te importeren en aan te passen. Vervolgens leer je de printer in te stellen om het optimale resultaat te behalen. Tot slot print je het model met een Ultimaker 3D printer.

Aan het eind van de dag ben je in staat om zelfstandig een complex 3D model te ontwerpen én uit te printen.

Over Maarten Kip

Maarten Kip heeft meer dan 20 jaar ervaring in theater-, film- en televisieproducties. Voor een groot aantal producties was hij verantwoordelijk voor de technische uitvoering en het vervaardigen van special effect props. Maarten werkte als Coördinator Mediadiensten en als instructeur Film- en Theatertechniek voor de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht. Momenteel heeft Maarten zijn eigen studio.

Maarten werkt tegenwoordig steeds meer digitaal. 3D printen is een logische aanvulling op zijn vaardigheden.

Praktische informatie

Datum en tijd Vrijdag 20 februari 2015
Locatie Rotslab
Rotsoord 9
3523 CL Utrecht
Tickets € 150,00. Workshops zijn vrijgesteld van btw.
Voorwaarden Tickets kunnen niet geannuleerd worden, maar zijn wel overdraagbaar.
Lees de informatie voor deelnemers »