Visual Thinking voor UX designers

25 september 2015 – Utrecht

Breng je ideeën in beeld.

We leven in een wereld bomvol met informatie. Hoe komen we tot de essentie van die informatie? Hoe zorgen we dat de juiste informatie blijft hangen? Hoe zorgen we ervoor dat we elkaar begrijpen? Als UX designer ben je verantwoordelijk voor de ervaringen van de gebruiker, op een visuele manier. Maar hoe zit dat met het proces ervoor, het proces met je opdrachtgever, klant en gebruiker?

workshop-visual-thinking

Als we bij dat proces visueel denken en (samen)werken inzetten, dan komen we sneller tot de kern. Maken we binnen no-time eerste concepten (denk aan paper prototyping) en is het proces direct visueel. Zien is geloven.

In deze workshop leer je:

  • De basis van tekenen en hoe iedereen dat kan.
  • Simpele effecten voor krachtige tekeningen.
  • Het opbouwen van een eigen symbolenbibliotheek.
  • Het maken van sketchnotes tijdens bijeenkomsten.
  • Visual thinking toepassen bij strategiesessies met opdrachtgever.

Over Bas Bakker

Als visueel denker tekent Bas Bakker al heel zijn leven lang, in 2012 realiseerde hij zich dat tekenen als samenwerkingstool kon worden ingezet. Zo ontstond de Betekenaar. Met zijn bedrijf helpt hij grote organisaties en overheidsinstellingen bij het visualiseren, of hij leert ze om zelf te visualiseren, zodat ze anders met elkaar gaan communiceren.

Zijn missie is om loze woorden te vervangen door betekenisvolle visualisaties. Omdat we dan elkaar een beetje beter begrijpen en we samen iets moois kunnen maken.

Praktische informatie

Datum en tijd Vrijdag 25 september 2015
Locatie Fort aan de Klop
1e Polderweg 2
3563 MC Utrecht
Tickets € 150,00. Workshops zijn vrijgesteld van btw.
Voorwaarden Tickets kunnen niet geannuleerd worden, maar zijn wel overdraagbaar.
Lees de informatie voor deelnemers »