Visual note taking

19 december 2014 – Utrecht

Verhelder een concept, gebruik een gemeenschappelijke visuele taal.

Verslagen, lange e-mails en slides met bullets; iedereen kent ze en iedereen herkent de verschillende verhalen die teamleden hebben bij zo'n beschreven idee.

Met visual note taking leer je een visuele taal ontwikkelen. Deze taal kun je toepassen bij het inzichtelijk maken van een concept of het in kaart brengen van bijvoorbeeld een klantreis. Je geeft ieder in het team hetzelfde heldere gemeenschappelijke beeld, essentieel voor een goed vertrekpunt van een ontwerpproces.

workshop-visual-note-taking

Tijdens de workshop leer je niet om mooi te tekenen, maar leer je juist hoe je met eenvoudige visualisaties de kern van iets kan weergeven. Templates, pictogrammen, schrift, kleur, richting, arcering, verhoudingen zijn belangrijke tools die worden behandeld. Belangrijk is ook de interactie tijdens het visueel vastleggen met het team.

De workshop bestaat uit een deel theorie, een aantal praktijkvoorbeelden, veel inspiratie en uiteraard zul je zelf veel gaan doen. Aan het einde van de workshop heb je de tools voor het visueel vastleggen van een concept en kun je starten met je eigen visuele alfabet.

Over Talitha Driessen

Talitha Driessen is werkzaam bij Bureau voor Beeldzaken. Dit bureau helpt bedrijven en organisaties om abstracte concepten of strategieën concreet te maken in één beeld. Tot haar klanten behoren onder meer ministeries, gemeentes, banken, verzekeraars, hogescholen en uitgevers.

Praktische informatie

Datum en tijd Vrijdag 19 december 2014
Locatie Fort aan de Klop
1e Polderweg 2
3563 MC Utrecht
Tickets € 150,00. Workshops zijn vrijgesteld van btw.
Voorwaarden Tickets kunnen niet geannuleerd worden, maar zijn wel overdraagbaar.
Lees de informatie voor deelnemers »