Pretty (and) Smart: User Experience Design & Research bij Microsoft

29 november 2007 – Utrecht

Tijdens deze lezing gingen Sander Viegers en Arne de Booij in op de uitdagingen van het ontwerpen van software bij Microsoft. Aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden gingen ze in op vragen als: "wat is de unieke toegevoegde waarde van een ontwerper en researcher binnen een team van verschillende talenten?" "Hoe ga je om met het vooroordeel dat ontwerpers een product vooral mooi zouden moeten maken?" "Hoe stuur je het ontwerpproces aan met een heldere productvisie?"

Pretty (and) Smart: User Experience Design & Research bij Microsoft

Sander Viegers werkt als User Experience Design Lead in de Office Design Group van Microsoft in Redmond (USA). Hij houdt zich bezig met het ontwerpen van nieuwe producten voor de professionele markt en het verbeteren van bestaande producten zoals Word, PowerPoint en Excel. Innovatie, gebruiksvriendelijkheid, heldere concepten en maakbaarheid staan centraal in het ontwerpproces bij Microsoft. Sander werkt sinds 2001 bij Microsoft. Voor de versie Office 2007 richtte Sander zijn aandacht op Excel 2007. Sander is afgestudeerd aan de TU Delft richting Industrieel Ontwerpen en heeft diverse patenten op zijn naam staan.

Arne de Booij werkt als Senior User Experience Researcher binnen het Microsoft Dynamics User Experience team. Deze groep heeft als doel om bedrijfssoftware te ontwerpen die aansluit bij de bedrijfsprocessen en de werknemers die deze processen uitvoeren. Arne werkt sinds 2000 bij Microsoft en is begonnen in de MSN messenger groep in Redmond (USA). Hij heeft daarna aan Windows Vista gewerkt en werkt sinds 2003 in de Microsoft Dynamics groep. Eerst vanuit Denemarken en sinds oktober vanuit Nederland. Arne is afgestudeerd aan de RUG in Experimentele Psychologie en heeft daarna de TWAIO USI opleiding in Eindhoven afgerond.

 

Praktische informatie

Datum en tijd Donderdag 29 november 2007
Locatie Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht