Sort of Date

28 september 2009 – Utrecht

Er zijn al veel websites waar je afspraken kunt plannen met een groep mensen, maar de meesten maken het niet echt gemakkelijk om snel iets af te spreken. Sort of Date helpt je bij het plannen van bijvoorbeeld etentjes, repetities met je band of boekenclubs. Je kunt mensen uitnodigen, die daarna op de site kunnen stemmen op de beste optie. Geen eindeloze email-loops of lastige inlogprocedures, maar een vrolijke site waar je een goed overzicht krijgt van wat je vrienden willen gaan doen.

Marrije Schaake en Ivo de Boer vertelden over hoe Sort of Date tot stand kwam in twee weekeinden hard werken met zes mensen. Ze vertelden over het waarom en het hoe, en over hun ervaringen met werken in een multidisciplinaire groep en snel feedback krijgen van gebruikers van de site.

001

Marrije Schaake werkt sinds 1999 bij eend als projectmanager en informatie-architect, na een universitaire opleiding Engels.
Ivo de Boer studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Hij werkt als grafisch ontwerper voor eend en Typetank.

Verslag

Op Antje's blog vind je een verslag van Design by Fire Café #001. Zie ook het artikel ‘Ik ga op kamp en ik neem mee…’ in webzine Naar Voren.

Praktische informatie

Datum en tijd Maandag 28 september 2009
Locatie Cafe Midi
Croeselaan 140
3521 CG Utrecht