Bezint eer ge begint: The Art of Analysis

12 december 2017 – Arnhem

Veel ontwerpers werken aan business-software voor web of mobiel. Vaak lijkt de opdracht makkelijk: de user story is duidelijk; de functionaliteit bestaat al in het oude product. Alleen even redesignen, want je kunt direct betere oplossingen uittekenen, toch? Maar vaak blijkt het super moeilijk!

Freelance UX strateeg Edwin van de Bospoort is van mening dat de nadruk bij UX te veel op mooie designs met af en toe een flowtje ligt. Als we volledige gesprekspartners voor al onze stakeholders (Van Product Owner tot developers en C-suite) willen zijn, dan moeten we laten zien dat we grondige analyse niet schuwen.
 

Maar hoe doe je dat dan, grondig analyseren? Aan de hand van een tweetal cases laat Edwin zien hoe hij dat aanpakt, en tot welke resultaten dat kan leiden.

Edwin van de Bospoort

Edwin is een zelfstandig UX strateeg die bedrijven helpt met strategische en conceptuele design vraagstukken. Ooit opgeleid als Product ontwerper heeft hij inmiddels diverse bedrijven opgericht, waaronder Stroomt interactions, Sciomino (een kennisplatform) en TimeBox, een app die freelancers helpt om efficiënter klussen te vinden.

Praktische informatie

Datum en tijd Dinsdag 12 december 2017
Locatie Brigant
Apeldoornsestraat 4a
6828 AB Arnhem