Nieuw leven voor Uitzending Gemist

22 mrt 2010 – Utrecht

Uitzendinggemist.nl, de online videotheek van de publieke omroep, is in enkele jaren van een eenvoudige rubriek op Omroep.nl uitgegroeid tot het publieke vlaggenschip dat nu maandelijks miljoenen bezoekers trekt.

Het archief blijft net als het aantal afgespeelde streams dagelijks groeien, maar daardoor wordt ook steeds pijnlijker duidelijk dat de huidige site zowel aan de voor- als aan de achterkant diepe scheuren vertoont. Meest gehoorde klacht: “Ik kan mijn programma niet vinden” - hoog tijd voor een redesign.

Een sessie over de langdurige metamorfose van een dienst waar iedereen een mening over heeft en de uitdagingen die daar binnen een organisatie als de publieke omroep bij komen kijken.

Dean Janssen studeerde Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool Zuyd van Maastricht. Sinds 2007 werkt hij als vormgever bij de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) in Hilversum aan de overkoepelende publieke portals en applicaties voor tv, radio en internet.

Verslag

Zet de discussie voort op het blog Testlab: testlab.omroep.nl

Bekijk de presentatie nog eens: Nieuw leven voor Uitzending Gemist.pdf (3.3MB)

Design by Fire Café #004 - Dean Janssen over Uitzending Gemist Design by Fire café #004 - Dean Janssen over Uitzending Gemist

Deelnemers

Er waren 26 deelnemers bij Design by Fire Café #004. Zie de deelnemerslijst »

Contact

Vragen en opmerkingen zijn welkom: cafe@designbyfire.nl.