Intuïtieve aanraakschermen

25 januari 2016 – Utrecht

Apparaten met aanraakschermen zijn niet weg te denken uit het dagelijks leven — zowel zakelijk als privé. Smartphones, tablets en laptops bevatten zo'n beetje al onze persoonlijke details en worden onmisbaar in ons maatschappelijk meedraaien. Helaas zijn er veel mensen — van verschillende leeftijden en achtergronden — voor wie het omgaan met de interfaces op deze persoonlijke apparaten geen vanzelfsprekend, toegankelijk proces is.

Deze avond vertelt Rob van Duinen aan de hand van een prototype over het onderzoek dat hij gedaan heeft naar de oorzaak van die 'interactie frictie'. Op basis van dit onderzoek heeft hij geprobeerd een ontwerpfilosofie op te stellen voor het maken van touch interfaces waar iedereen mee overweg kan.
Spoiler: dat laatste is nog niet gelukt.

Wel heeft het project ‘Intu’ veel interessante inzichten opgeleverd die Rob deze avond deelde, toelichtte en openstelde voor discussie.

Rob van Duinen is User Experience Designer bij Mobiquity. Hij houdt van mooie dingen, maar vindt dingen pas mooi als ze slim, onderbouwd, écht voor mensen en bovenal gewoon lekker zijn ontworpen.

Praktische informatie

Datum en tijd Maandag 25 januari 2016
Locatie Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht