Verantwoord ontwerpen voor IoT

02 mei 2017 – Arnhem

Het Internet of Things is — letterlijk en figuurlijk — overal. Het belooft fantastische mogelijkheden om mens-computer interactie te stroomlijnen voorbij alleen beeldschermen. Maar IoT kent ook valkuilen en uitdagingen voor ontwerpers en technici. Veel van die valkuilen kunnen omzeild worden door een goed ontwerp.

De presentatie van Jan Belon zal gaan over de issues rondom het verantwoord ontwerpen van IoT producten. Het Internet of Things biedt ontwerpers en bedrijven fantastische mogelijkheden, maar ook nieuwe uitdagingen rondom bijvoorbeeld privacy, beveiliging en winstmodellen. Om fatsoenlijk met deze issues om te gaan, hebben een aantal ontwerpers het IoT Manifesto opgesteld. Een set met basisregels voor het ontwerpen van IoT producten.

Verantwoord ontwerpen voor IoT

Jan Belon is co-founder van designbureau Afdeling buitengewone Zaken. Hij is afgestudeerd industrieel ontwerper aan de TU Eindhoven, en heeft een passie voor service design, startups en sociale innovatie. Hij is zowel designer, entrepreneur als researcher, en is (mede)initiatiefnemer van IoT startup Openr en de Just Things Foundation.

Praktische informatie

Datum
Bar open vanaf 19:30, het programma start om 20:00
Locatie Brigant, Apeldoornsestraat 4, Arnhem
Toegang Gratis, drankjes voor eigen rekening
Taal Deze presentatie zal in het Nederlands gehouden worden
De registratie is gesloten. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden.

Deelnemers

Zie de deelnemerslijst »

Routebeschrijving

Reizend per openbaar vervoer: Neem de trein naar station Arnhem Centraal. Neem de hoofduitgang, sla linksaf en loop langs de Pathé Bioscoop. Sla bij het Willemsplein linksaf en volg de Jansbuitensingel voor ongeveer 300 meter. Bij het eerste grote kruispunt zie je Brigant links liggen, herkenbaar aan een grote muurschildering.

Met de auto of motor: Vanuit alle richtingen volg je de A12 en neemt daar afslag 26, Arnhem Noord. Je komt direct op de Apeldoornseweg uit, deze volg je tot het einde. Betaald parkeren kan op straat, of in de buurt bij parkeergarage Musis Arnhem (na 18:00 voor 50 cent per uur).

Contact

Vragen en opmerkingen zijn welkom: cafe@designbyfire.nl.