Verantwoord ontwerpen voor IoT

02 mei 2017 – Arnhem

Het Internet of Things is — letterlijk en figuurlijk — overal. Het belooft fantastische mogelijkheden om mens-computer interactie te stroomlijnen voorbij alleen beeldschermen. Maar IoT kent ook valkuilen en uitdagingen voor ontwerpers en technici. Veel van die valkuilen kunnen omzeild worden door een goed ontwerp.

De presentatie van Jan Belon zal gaan over de issues rondom het verantwoord ontwerpen van IoT producten. Het Internet of Things biedt ontwerpers en bedrijven fantastische mogelijkheden, maar ook nieuwe uitdagingen rondom bijvoorbeeld privacy, beveiliging en winstmodellen. Om fatsoenlijk met deze issues om te gaan, hebben een aantal ontwerpers het IoT Manifesto opgesteld. Een set met basisregels voor het ontwerpen van IoT producten.

Jan Belon is co-founder van designbureau Afdeling buitengewone Zaken. Hij is afgestudeerd industrieel ontwerper aan de TU Eindhoven, en heeft een passie voor service design, startups en sociale innovatie. Hij is zowel designer, entrepreneur als researcher, en is (mede)initiatiefnemer van IoT startup Openr en de Just Things Foundation.

Praktische informatie

Datum en tijd Dinsdag 02 mei 2017
Locatie Brigant
Apeldoornsestraat 4a
6828 AB Arnhem