Ethiek en design: Welcome to the dark side!

12 februari 2019 – Arnhem

De impact die wij maken als designer wordt vaak onderschat. Iedere dag maken we ontwerpkeuzes die invloed hebben op mensen. Onze doelgroep heeft ons maar te vertrouwen dat we de beste intenties hebben als we een design maken. Maar is dat wel zo?

Two hackers with guy hawkes mask / design ethics

Zie bijvoorbeeld Tikkie, een geweldige innovatie, maar één die de deur per ongeluk openzet voor fraudeurs. Stembiljetten die je ongeldig maakt door het verkeerde vakje rood te kleuren. Het zijn kleine fouten die onbedoeld grote gevolgen hebben. Juist in deze tijd moeten designers meer stil staan bij de (on)bedoelde gevolgen van wat we maken

In deze presentatie zal Robert je meenemen in de ethische vraagstukken die nu spelen in ons vakgebied. Na deze presentatie zal je vermoedelijk met een andere blik kijken naar de huidige innovaties, en hopelijk een bijdrage kunnen leveren om een betere wereld vorm te geven.

Robert Boomert is user experience specialist bij Centraal Beheer. Hij heeft veel ervaring als interne UX designer in grote organisaties. In het dagelijks leven is hij enorm fan van gadgets en technologie, maar kijkt altijd met een kritische blik naar de ontwikkelingen van technologie.

(Photo by vipul uthaiah on Unsplash)

Praktische informatie

Datum en tijd Dinsdag 12 februari 2019
Locatie Brigant
Apeldoornsestraat 4a
6828 AB Arnhem