Ideeën in beeld

17 december 2013 – Breda

Interaction designers maken al lang niet meer alleen schermontwerpen op basis van vastgestelde requirements. Nee, we worden juist steeds vaker gevraagd om organisaties te helpen uitzoeken wat men eigenlijk wil. We kunnen helpen door de mensen aan tafel visueel te ondersteunen. Door te schetsen, tekenen en prototypen zetten we de woorden en ideeën om in beelden, zodat er een gezamenlijk beeld ontstaat van waar men het eigenlijk over heeft. Organisaties zijn er erg mee geholpen en de vraag hiernaar groeit.

Tijdens deze presentatie gingen Bas Bakker en Nico Druif daarom dieper in op deze opmars van het visueel ondersteunen in ons werkveld. Aan de hand van veel praktijkvoorbeelden bespraken zij verschillende kenmerken en manieren van schetsen, die je morgen meteen in je werk kunt toepassen.

Ideeën in beeld

Bas Bakker is visueel geboren als ontdekker en maker. Denkt in grote lijnen en was in zijn vorige leven interaction designer. Sinds 2012 brengt hij met zijn bedrijf de Betekenaar de essentie in beeld en beantwoordt de vraag: Waar gaat het om? Dat doet hij visueel en dat werkt.

Nico Druif is freelance interaction designer, gespecialiseerd in het ontwerpen van websites en applicaties samen met de mensen die ze gaan gebruiken. Hij zorgt dat er altijd visueel discussiemateriaal is om met elkaar over te praten. Nico is bestuurslid van IxDA Nederland en medeorganisator van Interaction14.

Praktische informatie

Datum en tijd Dinsdag 17 december 2013
Locatie Huis voor Beeldcultuur
Reigerstraat 16
4811 XB Breda