Hoe interaction design onze bruggen veiliger maakt

13 juli 2016 – Rotterdam

Google maar eens op ‘brug’ en ‘ongeval’ en je ziet de meest vreemde brugincidenten aan je voorbij trekken; een auto op een geopend brugdek, een persoon die aan een brug hangt, een auto die in het bruggat is gereden. Hoe kan dat nou? In een land van water en bruggen zou je toch zeggen dat wij de zaken wel op orde hebben? Niet dus.

Sinds het dodelijk brugongeval aan de Den Uylbrug is één ding duidelijk: de veiligheid rondom beweegbare bruggen moet beter. Maar wat zijn de oorzaken? En wat kunnen we eraan doen? Jorrit vertelde over hoe interaction design brugbedienaars helpt om hun werk te doen. Ook de brug zelf kwam aan bod: hoe ontwerp je een brug zo dat weggebruikers weten wat ze moeten doen?

Jorrit Jansen is senior adviseur bij vhp human performance. Jorrit helpt overheden en bedrijven vanuit human factors perspectief bij het ontwikkelen van meld- en controlekamers in het algemeen en verkeerscentrales en (brug)bediencentrales in het bijzonder. Zijn focus ligt daarbij op de organisatie, de user interfaces en werkplekinrichting in de centrale én de buitenwereld waar de centrale mee communiceert.

Praktische informatie

Datum en tijd Woensdag 13 juli 2016
Locatie Het Industriegebouw
Goudsesingel 136
3011 KD Rotterdam