Who are we, where are we, and where are we going

19 september 2011 – Utrecht

Who are we, where are we, and where are we going

Halverwege Interaction 11 in Boulder en Interaction 12 in Dublin, vertonen we de videoregistratie van Richard Buchanan's opening keynote voor Interaction 11.

In deze keynote refereert Richard aan enkele belangrijke modellen: van de 'Triangle of Doom' — de balans tussen usefulness, usability en desirability —, tot zijn 'Four Orders of Design'.

Hij stelt dat interaction design niet moet focussen op het te vorm te geven materiaal, maar op de mens waarvoor ontworpen wordt. Voor de interaction design discipline zijn de doelen en wensen van de eindgebruiker het materiaal.

Zijn presentatie is doorspekt met gedenkwaardige citaten. Hij noemt interaction designers 'pioneers of cultural exploration' en stelt dat het ondersteunen van de menselijke waardigheid het hoofddoel moet zijn van interaction design.

Photo of Richard Buchanan by Johnny Holland, sketchnote of the keynote by Jake Causby.
© Photo by Johnny Holland, sketchnote by Jake Causby

Richard Buchanan is hoogleraar Design, Management en Information Systems aan de Weatherhead School of Management, Case Western Reserve University. Hier houdt hij zich bezig met 'collectieve interacties', gericht op problemen van organisatorische verandering. Voor Carnegie Mellon ontwikkelde hij interaction design programma's op masters en doctoraal niveau.

Richard staat bekend om de verbreding van de toepassing van interaction design naar nieuwe gebieden. Hij stelt dat interaction design niet stopt bij het vlakke computerscherm, maar zich uitstrekt tot het persoonlijke en sociale leven van de mens. Als consultant werkte hij aan de herinrichting van de Australische belastingstelsel en aan de herstructurering van de dienstverlening door de United States Postal Service.

Praktische informatie

Datum en tijd Maandag 19 september 2011
Locatie Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht