Are You Happy Now?

13 juli 2015 – Utrecht

De wereld waarin we leven bestaat uit een overweldigende hoeveelheid informatie. Wie kristalheldere informatie voorgeschoteld krijgt — die zorgvuldig binnen de juiste context gepresenteerd wordt — voelt zich serieus genomen en begrepen. Vraag beantwoord, taak uitgevoerd en dat alles in een handomdraai. In het meest gunstige geval draagt de juiste gebruikservaring bij aan iets waar mensen blij van worden. Dat betekent niet dat je de hele dag loopt te glimlachen, maar het vergroot betekenis en betrokkenheid in je leven.

Happy Faces via The Noun Project

Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Het is makkelijk om als bedrijf of merk de belofte te doen gebruikers gelukkig(er) te maken. Maar wie maakt die belofte nou echt waar? En hoe ontwerp je eigenlijk voor happiness?

Presentatie 'Are you happy now' op SlideShare

Xander Roozen werkt als informatiearchitect bij Informaat, een bureau voor experience design. Hij is medeoprichter van het ContentCafé — een Design by Fire Café maar dan voor contentstrategie. Xander is gefascineerd door ontwerpzaken die ontstaan door het linken van dingen die vóór het internet nog niet mogelijk waren.

Praktische informatie

Datum en tijd Maandag 13 juli 2015
Locatie Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht