Tentoonstellingsontwerp & Interactie

02 juli 2012 – Utrecht

Tentoonstellingsmakers passen steeds meer interactie toe in hun ontwerpen. Of het nu over scheikunde, geschiedenis of duurzaamheid gaat: interactie is bij uitstek geschikt om kennis op een speelse en actieve wijze over te dragen. Interactie brengt bezoekers dichter bij het onderwerp én dichter bij elkaar.

Maritiem Museum Rotterdam, Professor Plons en Universiteitsmuseum Utrecht, Reset the future

Maar dan moet het wel goed gebeuren. Wat komt er kijken bij een goede toepassing van interactie in tentoonstellingen? Hoe zorg je ervoor dat kennis blijft hangen? En hoe maak je bezoekers nieuwsgierig naar meer? Deze vragen en meer stonden maandagavond 2 juli centraal toen Paul van Houten te gast was in ons café.

Paul van Houten, concept & 3d ontwerp bij Tinker imagineers, vertelt: “Van concept tot en met uitvoeringsbegeleiding werk ik op het snijvlak van vorm, inhoud, interactie en techniek. Hierbij gebruik ik vormgeving en interactie als gereedschappen om een verhaal te vertellen. Dit doe ik voor de meest uiteenlopende onderwerpen en telkens weer op een andere manier. Overal is iets te ontdekken en als je goed kijkt is alles interessant. De wereld op een mooie manier inzichtelijk maken, is het leukste wat er is en dat is precies wat ik nu bij Tinker imagineers doe.”

Tinker imagineers ontwerpt en bouwt inspirerende ruimtes. De opdrachtgevers hebben een inhoudelijke band met hun publiek: musea, science centres, overheden, vooruitstrevende bedrijven. Voor hen richt Tinker imagineers ruimtes in die verhalen vertellen, de geschiedenis tot leven wekken of die mensen bij elkaar brengen.

Bekijk de presentatie nog eens: Tentoonstellingsontwerp en Interactie (pdf, 2MB) en/of lees het verslag door Kris van der Ven.

Shopify Meet Up Fund

Shopify nam deze editie de drankjes voor haar rekening.

Praktische informatie

Datum en tijd Maandag 02 juli 2012
Locatie Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht