Inclusie: ontwerp voor iedereen

15 juli 2019 – Utrecht

Jeroen en Rosie verzorgen dit keer een workshop Ontwerpen voor inclusie.

afbeelding-inclusie-workshop

Inclusief ontwerpen zorgt ervoor dat de volledige diversiteit van je doelgroep optimaal gebruik kan maken van (digitale) informatie- en communicatiemiddelen. Door diversiteit centraal te stellen in je ontwerpproces bedien je uiteindelijk een grotere groep mensen met je oplossing; ontwerpen vanuit inclusie helpt je daarbij op de juiste dingen te focussen.

Keen Public heeft in samenwerking met TNO en Gebruiker Centraal de toolkit Inclusie ontwikkeld. Tijdens de workshop gaan we in op de Why, How en What van Inclusive Design en gaan we vervolgens aan de slag met de toolkit. Zo zal in kaart worden gebracht welke concrete gevolgen inclusie kan hebben voor digitale producten.

Jeroen Havinga is Lead Designer van Keen Public, het onderdeel van Keen Design dat is gespecialiseerd in overheid-gerelateerde UX Design projecten. Hier is hij verantwoordelijk voor alles dat raakt aan design in combinatie met de overheid. Hij ontwerpt vanuit het perspectief van de gebruiker en maakt daarmee de vertaalslag van techniek naar gebruiksvriendelijkheid; waarbij hij het belangrijk vindt erachter te komen wat de gedachte achter de vraag is.

Rosie Paulissen werkt als interactieontwerper bij TNO. Hier is zij betrokken bij het iteratief ontwikkelen van mens-machine interactieconcepten en waarborgt daarbij de behoefte van de eindgebruikers in allerlei maatschappelijke domeinen. Ze beleeft veel plezier aan het verdiepen in een context en het met elkaar komen tot nieuwe concepten.

Bekijk de presentatie (pdf).

Praktische informatie

Datum en tijd Maandag 15 juli 2019
Locatie Restaurant De Branding
Croeselaan 303
3521 BT Utrecht